IMG-LOGO
bowlaren@outlook.se
IMG-LOGO
ICON
ICON 0
IMG-BLOG

Välkommen till Örnsköldsvik och Bil Nord Open 2019!

Av Tim Davidson | 26 Okt, 2018 | Tävlingar |

Bowlingtävling i Norrland kanske inte lockar vid första tanken, men Henrik Törnquist i Domsjö BK har jobbat hårt för att få fler att ta sig till Örnsköldsvik för att spela bowling. Med ett gediget arbete för att lösa transportbiten hoppas han att fler ska ta sig till Bil Nord Open i januari och februari 2019.

"Vårt mål i år var att locka några spelare "söderifrån", och vi har redan fått förfrågningar från några i Stockholm", säger Henrik. "Väldigt kul att folk är sugna på att komma till Ö-vik för att spela bowling!"

Varför bör folk komma till Örnsköldsvik och er tävling?

Vi vill sätta Norrland på kartan igen när det gäller bowling. Vi vill att eliten ska känna sig välkomna och att vårt prisbord lockar, samtidigt som de mindre erfarna har många vägar att ta sig till final. En handikapptävling som ska vara för alla! Vi har lagt finalen på en helg när det är spelledigt i seriesystemet och vi är ute i god tid för att bowlare runt om i Sverige ska uppmärksamma vår tävling.

Vad, förutom prisbordet tycker du lockar?

Vi vill skapa en tävling som attraherar alla, för bowling är en sport för alla - hela livet, som Svenska bowlingförbundet brukar säga. Vi har en väl arrangerad tävling med stora möjligheter att vara återkommande, år efter år. Örnsköldsvik är en stad med massor av aktiviteter på vintern med en närliggande slalombacke 5 km från Hotellet. För den hockeyintresserade spelar MODO Hockey mot Vita hästen på Fjällräven Center fredagen 8e februari.

Vi kommer erbjuda upphämtning från flygplats och centralstation. Vår transportservice för alla bowlare som kommer, ska se till att alla som hälsar på oss kan ta sig från punkt A till punkt B. Från hotellet till bowlinghallen, inga problem! Från flygplatsen, inga problem! Den biten sköter vi med vår minibuss. Allt för att ni ska känna er så välkomna som möjligt!

Boende kommer bli på Elite Hotel, stans finaste hotell, med havsutsikt där vi fixat lite bättre priser. Vi har även fixat 15% rabatt på SJ för alla som tar tåget till Örnsköldsvik. Hotellpriser och bokning av tågbiljetter via SJ sker via vår hemsida: www.domsjobk.se

Bowlinghallen kommer även att erbjuda en Bil Nord Open-meny med bra priser på mat!

Kvalet spelas över 6 serier europeiskt spelsätt med möjlighet till 2 st re-entrys. HCP: 70% upp till 215, dock Max 25 poäng per serie. Damer har 5 poäng extra. 24 stycken går vidare via kvalet och 12 stycken via olika gateways, totalt 36 stycken till finalspel.

Om ni har några frågor om tävlingen kontaktar ni Henrik Törnquist via telefon: 0762007635, eller via e-mail: henketornquist@gmail.com

Bowlaren har fått äran att lotta ut 4 starter till Bil Nord Open, för mer info om hur du deltar i tävlingen, besök bowlarens Facebook-sida!
Klicka här för att komma till Bowlarens Facebook-sida!