IMG-LOGO
bowlaren@outlook.se
IMG-LOGO
ICON
ICON 0
IMG-BLOG

The Joker is back!

Av Tim Davidson | 14 Mars, 2019 | Tävlingar |

Anrika BK Joker kom för snart ett år sedan ut med sin nya tävling The Joker Tournament. Redan under sitt första år hade de ett förstapris på 25.000kr och en total prissumma på 81.000kr. I år har de höjt förstapriset till 30.000kr och den totala prissumman till 138.000kr, en totalhöjning med hela 57.000kr. Konkurrensen i Sverige är stor bland tävlingar, det räcker att nämna Lucky Larsen Masters och AIK International Tournamnet för att förstå detta. Men stora ökningar redan år 2 visar att det finns ambitioner.

- Efter förra året fick vi en del feedback och insåg ganska snabbt vad vi behövde justera för att locka ännu fler bowlare till Göteborg i Påsk. Fler finalplatser och framförallt mer pengar till alla som tar sig till final, så fler skall få tävlingen att gå ihop vid bra placering. Vi har samtidigt gjort så topp 8 i kvalet automatiskt går vidare till steg 3 i finalspelet. Detta är de stora justeringarna till årets tävling, säger Stefan Roos, Tournament Director.

Ny storsponsor

Tidigare har ClassicBowl funnits med som storsponsor men i år så tillkommer även NAG (Nordic Amousment Group) som storsponsor.
- I år har vi fler sponsorer på plats och detta är självklart en viktig del för att kunna fortsätta utvecklas. Bara det att NAG väljer att även lägga till ett Biljardbord värde 20.000kr till högsta enkelserie (rent) i kvalet utan avgift är ju helt fantastiskt, berättar Stefan Roos, TD.

Ny oljeprofil

Det blir en ny oljeprofil för årets tävling. Valet har fallit på Rome, 41 fot som precis som förra året är en tuff sportprofil. Förra året landade sista finalplats utan Gateways på 1340 och målet verkar vara att hålla denna nivå.
- Vi tycker det är viktigt att inte ha för höga resultat i tävlingen, därför väljer vi även detta år en utmanande sportprofil , säger Stefan Roos, TD.

Biljardbord till högsta enkelserie, samarbetet med påskaslaget fortsätter och sen alla Early Bird-fördelar med utlottning av starter gör tävlingen väldigt intressant. Mycket talar för att The Joker Tournamnet är här för att stanna!
- Vi vill ju att det skall vara en stor tävling som självklart kvalar in bland en av dom större tävlingarna i Norden, men det viktigaste för oss är att det blir den mest uppskattade tävlingen. Du skall känna att du får så mycket annat runt om. Detta är inte bara en tävling utan ett event! Detta kommer även visa sig under tävlingen där vi har än fler sponsorer som GAPS och Bilia Group, som även de kommer hjälpa till att göra detta till en fantastisk upplevelse, säger Stefan Roos, TD.

The Joker Tournament rekommenderar Spoton Hotell, där de har fixat specialpriser för de som ska spela tävlingen. Ange Bowling/Strike&Co när ni bokar för att ta del av erbjudandet.

Kvalet spelas över 6 serier amerikanskt spelsätt med möjlighet till 2 st re-entrys. HCP: 75% av fri spelstyrka upp till 220, max 35 poäng per serie. 31 stycken går vidare via kvalet och 9 stycken via gateways, totalt 40 stycken till finalspel. Topp 8 går direkt till finalsteg 3.

Om ni har några frågor om tävlingen kontaktar ni Stefan Roos via telefon: 0706 569043, eller via e-mail: thejokertournament@gmail.com

Anmälan görs på The Joker Tournaments hemsida.